Bluesrock Festival Tegelen 7 september

De 30e jubileumeditie van het jaarlijkse BLUESROCK FESTIVAL van TEGELEN kent weer een vertrouwd aantrekkelijk en gevarieerd programma.Afsluiter is het Engelse THE HOAX. Na een break van ruim 13 jaar dit jaar weer bij elkaar om een handvol shows te doen in Europa. Gezien de reputatie van de band een garantie voor een spectaculair einde van het festival. Met zijn zesde optreden op het Bluesrock Festival is GUY FORSYTH allang geen onbekende meer. De rijke americana- en roots sound van de Texaan is al jaren een gevestigde waarde in de blueswereld.
Na vijfentwintig jaar samenwerking met de in 2011 overleden blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee, komt gitarist Erwin Java met KING OF THE WORLD. Samen met Fokke de Jong, Ruud Weber en Govert van der Kolm vormen zij een Nederlandse blues & roots-groep van formaat.
De uit Chicago afkomstige zanger- gitarist KHALIF WAILIN’ WALTER staat bekend om zijn unieke stijl van ‘ass-shakin’ ‘boogie blues’. Walter was jarenlang te horen en te zien in de band van Lonnie Brooks, hij stond diverse malen op het Chicago Blues Festival en begeleidde BB King’s dochter Shirley.
Het rockende trio THE PERPETRATORS balanceert op de grens van harde blues, hillbilly, country en punkritmes. Hun liefde voor old school blues wordt gemixt met zwaardere invloeden als AC/DC en Led Zeppelin.
JAIMI FAULKNER is een jong Australisch multi talent en zal zeker niet lang onopgemerkt blijven. Slechts gewapend met zijn gitaar, footstompboard en zijn stem gooit Faulkner blues, soul, folk en pop in een blender en mengt het tot een hele eigen stijl.

De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar de Guy Smeets Band. De band is begin dit jaar geformeerd rondom het jonge gitaartalent Guy Smeets (1998). Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al menig café in het Zuiden van het land plat.

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 35,00 (excl. € 3,00 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop start maandag 1 juli via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,45 cpm) en de bekende voorverkoopadressen. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine, Tegelen: Café de Witte en platenzaak Music Store, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.

Plaats: Openluchttheater de Doolhof Tegelen
Datum: Zaterdag 7 september
Te bereiken met: Maaslijn op loopafstand station Tegelen of lijn 1 Venlo Station – Tegelen, halte Station/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *