Bussen Veolia vervangen door oud materieel

Hoewel Veolia Transport nog anderhalf jaar te gaan heeft in Limburg,  wil de Franse moedermaatschappij Transdev,  nu al de 54 modernste lijnbussen weghalen uit de provincie.
Ze worden vervangen door verouderde bussen die ze in 2012 juist hadden afgelost, schrijft Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

De moderne bussen gaan naar het andere Transdev bedrijf Connexxion in Zuid-Holland. Bij het personeel van Veolia is het ‘leegtrekken van de concessie Limburg’, zoals vakbond FNV het omschrijft, slecht gevallen. De ondernemingsraad schrijft aan de achterban ‘alles in het werk te stellen om dit te voorkomen’.

De 54 moderne bussen van fabrikant VDL werden in december 2012 in Limburg geïntroduceerd om een deel van het verouderde wagenpark te vervangen. In de concessieovereenkomst is namelijk een verplichte gemiddelde leeftijd van het wagenpark opgenomen. Een woordvoerster van Veolia bevestigt dat de VDL-bussen dit najaar om bedrijfseconomische redenen naar Zuid-Holland gaan, waar zusterbedrijf Connexxion onlangs een concessie won.

Zij weerspreekt de bewering van de FNV dat reizigers en personeel in Limburg door de ruil worden gedupeerd. “De oudere bussen (uit 2006 en 2007, red.) worden van binnen gemoderniseerd, dus de reiziger merkt niets. Ook krijgt Limburg er iets meer terug dan er verdwijnen, dat is een voordeel.”
Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, Openbaar Vervoer) gaat uitzoeken of het contract met Veolia de bussenruil wel toestaat. (Bron: L1)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *