Bussen verdwijnen toch uit kleine kernen

Het ziet ernaar uit dat de lijnbussen over enkele jaren toch verdwijnen uit de kleine kernen in Limburg.

Maar er moet wel een alternatief blijven, zoals bijvoorbeeld de wensbus. Dat blijkt vrijdag in een Statencommissie. Ook moet de nieuwe vervoerder de ruimte krijgen met een eigen plan en visie te komen. Met een wensbus wordt binnenkort in zes kernen geëxperimenteerd.

De provincie wil buslijnen schrappen in 50 Limburgse kernen. Dat staat in het uitgewerkte eisenpakket voor de nieuwe streekvervoerder die Limburg krijgt vanaf 2016. Daar wordt de komende maand met alle betrokkenen over gesproken. In mei wordt het definitief vastgesteld, inclusief het vervoer in kleine kernen.

Vooral het CDA is fel tegen het verdwijnen van de bus in de Limburgse kernen. Een vervoersbedrijf dat kleine kernen links laat liggen, komt voor de partij niet in aanmerking. Volgens het CDA is er nog veel werk en overleg nodig om tot een goede bediening van ook de kleine kernen te komen. De PvdA wil ook dat de komende maanden gebruik gemaakt wordt van allerlei ideeën van burgers.

De SP pleitte voor een vangnet als kernen toch zelf hun openbaar vervoer niet krijgen georganiseerd.

Commotie
Donderdag ontstond veel commotie over het schrappen van de buslijnen. Via sociale media kreeg L1 meer dan 80 reacties op het nieuws. Bron: L1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *