Claw Boys Claw Doornroosje 12 april

Hoe vaak zou Claw Boys Claw al in Nijmegen gespeeld hebben? Een keer of vijftien zeker. En iedere keer ging het publiek tevreden naar huis. De Amsterdamse band rondom brulboei Peter te Bos en gitarist John Cameron treedt na jaren van inactiviteit weer op en bracht in 2008 het album ‘Pajama Day’ uit. Claw Boys Claw bestaat in 2013 dertig jaar en viert dat onder meer met het inmiddels verschenen nieuwe album ‘Hammer’ en een uitgebreide clubtour. Het door Bjorn Ottenheim van Zzz geproduceerde Hammer, is het debuut van de nieuwe drummer Jeroen Kleijn (Daryll-Ann, Spinvis, Johan).

De legendarische garagepunk rockband debuteerde in 1984 met de lp ‘Shocking Shades Of Claw Boys Claw’ met onder meer de cover ‘Venus’ van Shocking Blue en het fantastische ‘Hippy On The Highway’. Nummers die nog steeds staan als een huis. Het album werd in slechts drie uur opgenomen met 500 gulden die de band had gewonnen met een talentenjacht. Met de ballad Rosie scoorde Claw Boys Claw in 1992 de eerste en enige notering in de Nederlandse Top 40.

Tot nog toe verschenen 9 volwaardige albums en 17 singles van Claw Boys Claw. Zeven albums haalden de Nederlandse Album Top 100; ‘$uga(r’) stond er het langst in (22 weken) en ‘Pajama Day’ haalde de hoogste positie (nummer 22). Als er echter een Top 100 zou zijn van Meest Opwindendste Liveband, zou CBC zeker in de Top 10 staan. Bron: Roosje

Claw Boys Claw
Doornroosje 12-4
Groenewoudseweg 322
Nijmegen
Uitstaphalte Groenewoudseweg
Zaal open 20.00
Aanvang 20.30

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *