Dag van het Nationaal Park De Maasduinen, 25 mei

Op zondag 25 mei is er een speciale open dag in Nationaal Park De Maasduinen. Beleef het park met ‘muzikale activiteiten’ zoals Vroege-vogel-excursie en djembé-workshop. Zo geniet je op een bijzondere manier van de natuur. Bezoekers ontvangen een leuk cadeau.
Programma dag van het Nationaal Park
07.00 uur: Vogels spotten
Start vanaf Jachthut op den Hamer in Well.
Bereikbaar met lijn 83, halte Hotel De Hamert

Ontdek tijdens deze Vroege Vogelwandeling wat voor vogels er allemaal leven in Nationaal Park De Maasduinen.

10.00 uur Excursie Dag van Het NP
Start vanaf Bezoekerscentrum in Well.
Bereikbaar met Lijn 83, Uitstaphalte Leuken, langs Stalling31 lopen, linksaf Bosserheide (2x) volgen

Gedurende de dag
Uitleg van herder bij schaapskooi (Locatie Bergerheide).
Rustpunt voor fietsers met een “blotevoetenpad” door de tuin van een van onze ambassadeurs (Locatie: Ottenskamp 4, Siebengewald).

Speciaal voor kinderen
Middag
Weer of geen weer: Leuke kindermiddag (Locatie: Bezoekerscentrum in Well).

Gedurende de dag
Lammetjesroute rondom de Bergense schaapskooi voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met een antwoordformulier dat u hier en welke ook verkrijgbaar is bij restaurant de Wellsche Hut (Wezerweg 13 in Well), kunnen de kinderen de verschillende vragen beantwoorden. Op de lammetjesroute staan verschillende borden met meerkeuzevragen over schapen, lammetjes en heide. Als alle vragen goed beantwoord zijn, kunnen de kinderen een leuke attentie ophalen bij de Wellsche Hut. De lammetjesroute is gratis.
Kinderen kunnen daarnaast een speciale ‘muziekkleurplaat’ en een leuk boekje met tips om met materialen uit de natuur muziek te maken, ophalen. De kleurplaat en het boekje kunt u ophalen bij de gastheren en bezoekerscentra.

Muzikaal cadeautje
Ons Nationaal Park zit vol muziek: de wind over de paraboolduinen, het geritsel van bossen, het stromen van beekjes. Daarom ontvangen alle bezoekers van de Dag van het Nationaal Park op 25 mei een passend cadeautje: een unieke ringtone van een ritmische mix van natuurgeluiden uit de Nederlandse natuur. Deze wordt die dag gratis beschikbaar gesteld. (Bron: NP De Maasduinen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *