De Kift, Perron 55, 22 november

De Kift bestaat 25 jaar en duikt de archieven in met de jubileumtour Proost Trouwe Vrienden: A-po-ca-lyp-tisch! Een bloemlezing uit het complete De Kift–repertoire.
De Kift is een energieke, theatrale fanfare-punkband die bijzondere projecten en samenwerking niet uit de weg gaat. Zo maakten ze een opera (Vier voor Vier), een muziektheatervoorstelling (Kees de Jongen met Frank Groothof), filmmuziek (o.a. Het Zwijgen), speelden ze in films (o.a. De Arm van Jezus) en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico, theatergroep Tryater en Tania Kross.

De Kift werd bekroond met een Zilveren Harp in 2001 en een Zilveren Krekel in 2012. Volkskrant journalist Bert Wagendorp schreef over de band: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

De Kift kan naar eigen zeggen geen teksten schrijven en ontleent zijn teksten daarom aan de wereldliteratuur. Auteurs als Wolfgang Borchert, Jan Arends, Venedikt Jerofejef, Flannery O’Connor, Werner Schwab en Daniil Charms komen in de nummers van De Kift voorbij.

De Kift brengt zijn albums uit in eigen beheer en maakt de altijd bijzondere cd-verpakkingen – zoals een schilderijtje, een sigarenkist, een kookboek en een schoolschrift – zelf, samen met de vrijwillige ‘plakploeg’.

Gedurende 2013 viert De Kift zijn 25-jarig jubileum uitbundig met o.a. de jubileumtour Proost Trouwe Vrienden!, een gelijknamig album met bijzonder archiefmateriaal en een eigen festival. Een nieuw album wordt in het najaar van 2014 verwacht.
In oktober speelden zij nog in Paradiso, en daarvoor in Petersburg en Moskou.

De Kift
22 november
Perron 55
Kalderkerkerweg 55
Venlo, nabij Station
grote zaal aanvang 20:30 open 20:00 vvk: € 11.00 deur: € 12.50

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *