Drie extra treinen, toch nog problemen op Maaslijn

Ondanks het extra materieel dat vervoersbedrijf Veolia sinds vorige week inzet, verloopt de ochtendspits op de Maaslijn tussen Cuijk en Nijmegen nog chaotisch. Reizigers bleven maandagochtend op het perron achter omdat ze niet meer in de overvolle wagons pasten. Treinen kwamen te laat en bleven lang op stations staan. “Ik heb vijf treinen gemist door de drukte”, aldus een reizigster. Om half negen was het weer rustig op de perrons en in de treinen.
Sinds vorige week rijden er in de ochtendspits tussen half acht en half negen zeven in plaats van vier treinen per uur van Cuijk naar Nijmegen. De drukte op het spoor hangt volgens Veolia samen met het begin van het nieuwe schooljaar. Nog niet alle studenten hebben een kamer, sommigen stoppen na een aantal maanden met studeren. Het is onduidelijk waarom de drie extra treinen de reizigersdruk niet verlichten.

De ochtendspits verliep ondanks de drie extra treinen chaotisch door een ‘sneeuwbaleffect’ volgens een woordvoerder (Bron: Gelderlander 6 september).
Bekijk de ‘sfeerreportage

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *