Elfde Werelddag Venray 29 september

Op (koop)zondag 29 september a.s. organiseert het Mondiaal Platform Venray voor de 11e keer de jaarlijkse werelddag. Het Platform is een koepel van 16 organisaties die projecten in ontwikkelingslanden ondersteunen.
Dat kan zijn de bouw van een dovenschool in Ghana, de inrichting van een rijdende school in India of de opvang van wees-of straatkinderen in Zuid Afrika.

Sommige organisaties zijn helemaal zelfstandig (SOS Meerlo-Wanssum), andere zijn plaatselijke afdelingen van landelijke organisaties. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat er geen sprake is van strijkstokken. Ze verzamelen in Nederland geld en besteden dat aan zelf gekozen kleinschalige, praktische projecten waar de mensen in bijvoorbeeld Guatemala direct door geholpen worden. Vertegenwoordigers van de organisaties gaan ter plekke bekijken hoe de projecten werken.

Al deze organisaties presenteren zich op de Wereldmarkt van 29 september a.s. tussen 12:00 en 17:00 uur. Deze presentaties worden afgewisseld met tal van optredens op het Podium.

Er is muziek, dans, theater en modeshow. Leerlingen  van het Kunstencentrum treden op, Ca Va komt voorbij,  kinderen kunnen worden geschminkt. En nog veel meer, te veel om op te noemen.

Bereikbaar met de lijnen 31 (Oirlo-Merselo), 38 (Blitterswijck- Venray) en 60 (Venlo-Venray) halte Busstation. Komt u met de Maaslijn neem dan lijn 60 naar het centrum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *