Feestelijke opening Stationsplein Venlo 20 maart

Op 20 maart 2012 wordt het gereed komen van het stationsplein en daarmee de laatste fase van het Koninginneplein feestelijk gevierd. In augustus 2011 is gestart met de werkzaamheden. Het plein  heeft een enorme face-lift gekregen, waardoor het een hoogwaardige toegangspoort en een visitekaartje voor de stad is geworden.
Het stationsplein sluit aan op het heringerichte Koninginneplein. Het busstation dat voorheen recht voor het stationsgebouw lag, is naar de zuidzijde van het plein verplaatst. Op het voorplein is daarmee een verblijfsruimte ontstaan, een echt stationsplein. Op dat voorplein is ruimte gereserveerd voor het ophalen en afzetten van reizigers (Zoen&Zoef) en een aantal taxistandplaatsen. Daarnaast is er een overdekte wachtruimte gerealiseerd tussen het voorplein en het busstation. Ook het bordes is opgeknapt.

Impressie
Inmiddels is gehele stationsplein bijna gereed. Op 20 maart wordt de opening feestelijk gevierd, om 14.00 uur. Daarmee is het plein klaar voor de start van Floriade, zodat het tot oktober 2012 als echt Floriadestation dienst doet. (Bron: Gemeente Venlo)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *