Informatiemarkt Fietsdiefstal Station Mook Molenhoek maandag 2 juni 2014

Op maandagmiddag 2 juni 2014 is er een Informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal op het station Mook Molenhoek. Burgemeester Gradisen opent de informatiemarkt om 14.00 uur. De markt eindigt om 18.00 uur. Platform sociale veiligheid Maaslijn
Als er ergens fietsen gestolen worden, dan is het bij treinstations. Ook langs de Maaslijn – de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen – vindt veel fietsdiefstal plaats. Daarom organiseert het Platform sociale veiligheid Maaslijn nu voor de 2e maal op rij op alle stations langs de Maaslijn informatiemarkten Aanpak Fietsdiefstal. Station Mook Molenhoek is op 2 juni aan de beurt.

Verklein de kans op diefstal en maak kans op een AXA slot
Fietsdiefstal is niet iets wat u alleen maar overkomt. U kunt zelf ook veel doen om diefstal te voorkomen. Op de informatiemarkt ontvangt u flyers met tips. Ook kunt u uw fiets laten controleren of deze ‘fietsdiefstalproof’ is. Onder de bezoekers worden aan het eind van de informatiemarkt een AXA slot verloot ter waarde van € 75,-. Dit slot is door de verzekeraars goedgekeurd.

Fiets van voor 2006? Laat uw fiets dan gratis graveren.
Op de informatiemarkt kunt u uw fiets gratis laten graveren. Vooral fietsen ouder dan 2006, komen daarvoor in aanmerking. De meeste van deze fietsen hebben geen uniek nummer. Nadat ze zijn gegraveerd, zijn ze makkelijker op te sporen in geval van diefstal. Jaarlijks blijven er veel gestolen fietsen staan op het politiebureau omdat daarvan geen aangifte is gedaan. Dat is jammer. Op de informatiemarkt kunt u de kenmerken van uw fiets laten noteren. Dan heeft u die paraat als u aangifte doet.

Platform sociale veiligheid Maaslijn
De informatiemarkt op het station Mook Molenhoek maakt onderdeel uit van de campagne ‘Aanpak Fietsdiefstal’ van het Platform sociale veiligheid Maaslijn. Dit platform is in 2012 opgericht ter verbetering van de sociale veiligheid op aan en aan de Maaslijn. Ook de gemeente Mook en Middelaar neemt deel aan het platform samen met de andere gemeenten langs de Maaslijn, politie, Veolia Transport Limburg, NS Stations en ProRail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *