Meer ruimte voor fiets op station Vierlingsbeek

ProRail verdubbelt de ruimte om fietsen te stallen op station Vierlingsbeek.
Naast de bestaande stalling van 160 plaatsen, krijgt het station twee nieuwe stallingen erbij met ruimte voor nog eens 160 fietsen. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Brabant. De werkzaamheden beginnen deze week en duren nog tot en met 21 december.

De nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten. Naast de volledig overkapte stalling zijn er op station Vierlingsbeek ook 16 fietskluizen die worden verhuurd.

Ruimte voor de fiets
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *