NS-topman betrokken bij Limburgs OV-schandaal

Timo Huges stapt op als directeur van de Nederlandse Spoorwegen. De topman struikelt over de fraude bij de miljardenaanbesteding van het Limburgs openbaar vervoer.Huges moest vrijdag op het matje komen bij minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hij wilde tekst en uitleg van de NS-top over de perikelen in Limburg.

Staatsbedrijf fraudeert
De NS is als moederbedrijf van Abellio verwikkeld in een aanbestedingsschandaal. Een maand geleden bleek dat bij de aanbesteding voor het Limburgs openbaar vervoer frauduleus is gehandeld. Oud-Veolia-directeur René de Beer sluisde vertrouwelijke informatie door aan concurrent Abellio. Dat is ten strengste verboden.

Huges wist van niks
De NS stuurde na het uitkomen van de fraude de top van dochterbedrijf Abellio direct de laan uit. Huges hield vol dat zijn bedrijf niet op de hoogte was van het gerommel. Maar mededingingswaakhond Autoriteit Consument en Markt (ACM) concludeerde onlangs nog dat niet alleen dochterbedrijf Abellio, maar ook de NS-top direct betrokken was bij de aanbestedingsfraude.

Huges ter verantwoording
Voorzitter van de raad van commissarissen Carel van den Driest en directeur Timo Huges werden vrijdag na de wekelijkse ministerraad bij Dijsselbloem verwacht. Dijsselbloem is als minister de verantwoordelijk toezichthouder bij de spoorwegen. Hij gaat samen met de NS onderzoeken of aangifte tegen Huges op zijn plaats is. (Bron: L1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *