Treinen Veolia Transport Limburg rijden goed op tijd

Openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg scoort ook in 2011 goed op de aankomstpunctualiteit van de treinen. Dit geldt voor zowel de treinen op de Maaslijn, traject Roermond – Venlo – Nijmegen, als voor de treinen op de Heuvellandlijn, traject Maastricht – Heerlen – Kerkrade. Dit blijkt uit gegevens van ProRail.

Jaarlijks levert ProRail gegevens betreffende de aankomstpunctualiteit van de treinen. Deze cijfers geven aan hoeveel procent van de treinen met een vertraging van minder dan 3 minuten op de stations aankomt.

Uit de gegevens over het kalenderjaar 2011 blijkt dat de treinen op de Maaslijn gemiddeld een aankomstpunctualiteit scoren van 94,4% (was 93,8% in 2010). De treinen op de Heuvellandlijn scoren gemiddeld een aankomstpunctualiteit van 97,4% (was 95,7% in 2010). Het landelijk gemiddelde over 2011 bedraagt 87,3%.

Voldaan aan in- en externe kwaliteitsnormen

Veolia Transport Limburg heeft een aantal kwaliteitsnormen vastgesteld voor haar vervoer, waaronder de aankomstpunctualiteit. De eisen die de Provincie Limburg als opdrachtgever heeft gesteld maken daar onderdeel van uit.
Met bovenstaande punctualiteit voldoet Veolia Transport Limburg aan de door de Provincie Limburg in het contract vastgestelde norm van 92,5% voor de Maaslijn en 95,5% voor de Heuvellandlijn. Uiteraard blijft Veolia Transport Limburg zich inzetten om de behaalde score te continueren en zo mogelijk te verbeteren. (Bron: Persbericht Veolia)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *