Wandeltip: Stempel van de Maas

Foto J. Claessens

Dat aan beide zijden van de Maas schitterende natuurgebieden liggen die uitnodigen tot een wandeling is voor actieve streekgenoten genoegzaam bekend.
Bezoekers van buiten de regio willen we vandaag attent maken op het wandelnetwerk ‘Stempel van de Maas’, dat bestaat uit aan elkaar geknoopte wandelroutes van elk 4 tot 6 km, gemarkeerd met palen en informatieborden. Het gehele wandelnetwerk kent zes routes: de Galgenbergroute, de Ooijenroute, de Kernenroute, de Stokterroute en de Osterbosroute. Deze laatste vormt de verbinding tussen de Galgenbergroute en het Schuitwater. De Stokterroute, die door het gelijknamige buurtschap voert, verbindt de Kernenroute met het Schuitwater.

Wandelnetwerk Stempel van de Maas; tussen knooppunt 2 en 3 aan de Maas (foto J. Claessens)

Op de website van de Stempel van de Maas wordt de wandeling als volgt beschreven: ‘Al eeuwenlang wringt de Maas zich in allerlei bochten. Zij heeft een stempel gedrukt op het landschap. Stempel van de Maas bij Broekhuizen is zo’n voorbeeld. Aan het einde van de negentiende eeuw stroomde daar nog water en nu is het een prachtig wandelgebied, in 2005 uitgezet door de stichting Horster Landschap. Onderweg kunt u genieten van vergezichten, boten op de Maas en de bijzondere natuur met unieke zandgronden. Op elk knooppunt vindt u informatie over de naam, geschiedenis en landschapskenmerken’.

Lijn 88 (Venlo station-Venray station) van Veolia heeft 3 haltes waar u kunt ‘aanknopen’ op het wandelnetwerk: Lottum, halte Markt (infobord op plein), Broekhuizen halte Hoogstraat (infobord bij het veer naar Arcen) en Broekhuizenvorst halte Kerkstraat(infobord op plein).

Voor een voorbeeld van de infoborden en markeringen zie broekhuizen-broekhuizenvorst.nl

Op de website Liefde voor Limburg kunt u op een interactieve kaart uw route plannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *