Wegvallen busdiensten en banenverlies bij Arriva

De nieuwe dienstregeling van Arriva bevat minder busdiensten dan de huidige, die nu nog door  Veolia wordt uitgevoerd. Er is daarom onrust onder reizigers, maar ook onder de chauffeurs van Veolia.

Arriva neemt vanaf 11 december het openbaar vervoer van Veolia over. In het overzicht van de nieuwe lijnen, waarvan concepten door het bedrijf online zijn gezet, verdwijnt een groot aantal kleinere busdiensten.

Onder meer in Leveroy, Buggenum en een deel van Kerkrade zijn lijnen in die concept-plannen verdwenen of fors uitgekleed. Het bedrijf heeft verspreid over de provincie informatiesessies gehouden. Die leiden soms tot aanpassingen, maar ook veelvuldig tot gemor onder de reizigers.

Arriva concentreert zich in opdracht van de provincie op de grotere en drukkere routes. Volgens FNV-vakbondsbestuurder Marlies Peeters heeft Arriva laten weten dat per vestiging ongeveer tien buslijnen verdwijnen. Dat komt neer op zestig lijnen in de hele provincie, en dat gaat volgens vakbond FNV zeker honderd van de achthonderd banen van buschauffeurs kosten.

Per lijn zijn gemiddeld twee of drie chauffeurs nodig. Een aantal wordt weer elders ingezet, maar de FVN rekent op een verlies van zeker honderd banen. Arriva wil nog niet op die berekening reageren. (Bron:L1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *