Omleidingen actueel

* Lijn 80 Ysselsteyn-Deurne 1 t/m 4 december
* Lijn 80 Venray Stationsweg t/m 1 december 01.00 uur

Vervallen haltes: Stationsweg, Klaproos, Vincent van Gogh

Vervangende haltes: Venray Station, De Hulst, St. Anthoniusveldweg, Brukske, Oostsingel.
* Lijn 370 Beringe Meijel tot einde maart 2024

* Per zondag 29 oktober geen lijn 83 meer door dorpskern Arcen!

Gezien de nieuwe bushaltes op de Provinciale weg N 271 nog niet gereed zijn, rijden we tot dat deze opgeleverd worden de vaste lokale evenementen omleiding. Enig verschil is dat de tijdelijk halte niet meer op de Kasteellaan is maar op de Lingsforterweg t.h.v. de ingang van het Kasteel.
Omleiding via Kasteel Arcen

Provincie aan zet nu Arriva wordt verkocht

Het provinciebestuur mag een advies uitbrengen over de verkoop van Arriva aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Als het advies wordt genegeerd, kan provincie de stekker trekken uit het lopende openbaar vervoercontract in Limburg. Maar de kans dat dit gebeurt, wordt erg klein geacht.
Arriva regelt in Limburg het busvervoer en heeft op het spoor de Maaslijn van Roermond naar Nijmegen en de Heuvellandlijn van Maastricht naar Kerkrade.

Contract is contract

Het bedrijf is een dochteronderneming van Deutsche Bahn. Dat moederbedrijf wil haar volledige aandelenbelang verkopen aan het Amerikaans infrastructuurfonds I Squared Capital. Het zou gaan om een bedrag van 1,6 miljard euro. Ook na de verkoop blijft de Limburgse concessie bestaan onder de lopende voorwaarden. Het contract tussen de provincie en Arriva loopt pas in 2031 af.

Lees verder Provincie aan zet nu Arriva wordt verkocht

OV Pay

Met OVpay kun je in- en uitchecken in het OV voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Ben jij zo’n reiziger? Dan kun je nu in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard, of je mobiel. Dat kan op steeds meer plekken in Nederland.
Voor meer informatie kijk op OVPay.nl

Rit uitval door onderbezetting personeel

Door een hoog ziekteverzuim en personeelstekort bij Arriva Limburg vervallen er regelmatig hele diensten op de vestigingen en daardoor ook vele ritten.
Heel vervelend als u bij een halte staat te wachten op een bus die niet  komt en een half uur of langer moet wachten op de volgende bus!
Een manier om snel te checken of u bus onderweg is naar uw halte is de app OVInfo. Hiermee kunt u zien of uw bus eraan komt en ook met hoeveel vertraging. Vaak staat er actuele info bij vermeldt als Rijdt niet of rijdt  niet via die en die halte of Niet verder dan die en die halte. Uiteraard alleen als u een databundel heeft of gebruik kunt maken van een wifi hotspot.
Android | iOS

Uitval OV in Limburg boven afgesproken norm

Provinciale Staten van Limburg heeft het openbaar vervoer in Limburg, zoals uitgevoerd door Arriva, laten toetsen door een extern bureau.
Hieruit is gebleken, en dat zal de regelmatige reiziger niet verbazen, dat er veel ritten van zowel trein als bus uitvallen. Bij trein is de minimaal toegestane norm zelfs nooit gehaald, altijd was er meer uitval.
Bij bus ging het vanaf 2022 goed mis: de norm was 0.5 % van alle ritten, en deze lag in 2022 op 1.66%, dat is meer dan 3x de toegestane norm.
Bij trein ligt de uitvalnorm op 0.20 % en de uitval in 2022 lag op 1,67%, dat is 8x te hoog. Tegelijkertijd zijn in in de afgelopen jaren haltes verdwenen en ritten geschrapt.
De provincie zal later in het jaar een oordeel vellen over deze prestaties van Arriva. Daarbij zal ook aan de orde komen, of er door Arriva wel geleverd wordt, waar de provincie voor heeft betaald.
Zie hier voor een uitgebreid artikel van Leo Hauben in de Limburger.

Versnellingsmaatregel lijnvoering Lijn 83 in Arcen

De provincie Limburg is van plan om nieuwe halte te maken bij de rotonde ter hoogte van de Kasteeltuinen en de haltes in het centrum  op te heffen. In een begeleidend schrijven wordt het publiek opgeroepen te reageren op de plannen:

“Het versnellen van OV-verbindingen leidt tot een aantal grote voordelen, zoals o.a.:
– Betere aansluitingen / punctualiteit voor (doorgaande reizigers);
– Minder overlast in (kleine) kernen en op smalle wegen binnen een buurt of wijk;
– Mogelijkheden om het product verder op te waarderen naar een hoger kwaliteitsniveau;
– Aantrekkelijk OV wat leidt tot reizigersgroei in de toekomst.
Lees verder Versnellingsmaatregel lijnvoering Lijn 83 in Arcen