Abellio verliest contract OV

 

De provincie Limburg heeft het vervoerscontract  met Abellio ongeldig te verklaard, vanwege de malversaties in de aanbestedingsprocedure. Abellio zou in Limburg gaan rijden onder de naam ‘DOOR’. Dat gaat nu dus niet DOOR.
Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van Provinciale Staten, waarin gedeputeerde Patrick van der Broeck aangaf dat er voor de provincie nog maar twee mogelijke varianten over zijn.
Nummer twee
De eerste variant is dat de provincie de opdracht gunt aan de nummer twee in de aanbesteding, Arriva. De andere variant is dat de volledige aanbesteding opnieuw wordt gedaan. Het is nog niet duidelijk de NS met dochter Abellio dan weer mag meedoen, al is het zeer onwaarschijnlijk dat het bedrijf zich een tweede keer zal inschrijven. Doorgaan met Abellio valt sowieso af als optie.
De provincie maakt op 26 mei bekend voor welk scenario gekozen wordt.

NS-dochter Abellio werd in februari na een aanbestedingsprocedure door de provincie gepresenteerd als nieuwe Limburgse streekvervoerder, die vanaf eind 2016 als opvolger van Veolia verantwoordelijk zou worden voor bijna al het openbaar vervoer per trein en bus.

Dinsdag werd duidelijk dat Abellio zware integriteitsschendingen heeft begaan bij het binnenhalen van de concessie. Zo deed de vervoerder aan bedrijfsspionage bij concurrent Veolia, via oud-directeur René de Beer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *