Arriva arriveert in Noord-Limburg

Vanaf zondag 11 december 2016 gaat Arriva het OV verzorgen in Limburg. In dit bericht willen wij u informeren over de belangrijkste wijzigingen voor Noord Limburg:

 • Een belangrijke verbetering is dat de verbinding Horst – Venray Station voortaan de gehele week via de A73 gaat. Dat betekent een kwartier sneller van Horst en Sevenum  naar Boxmeer en Nijmegen.
 • De verbinding Gennep – Boxmeer ziekenhuis – Boxmeer station wordt geïntegreerd in zowel lijn 83 van Nijmegen naar Gennep als de Brabantse lijn 92 van Cuijk via Gennep naar Boxmeer en Venray. Reizigers uit Gennep krijgen overdag ieder half uur een directe verbinding (lijn 84) naar station Boxmeer met aansluiting op de Maaslijn, zo ben je sneller en met slechts één overstap in Venray, Venlo en zuidelijkere bestemmingen.
 • De verbinding Siebengewald – Boxmeer (lijn 85) blijft via Afferden rijden, zo blijven reistijden naar Boxmeer, Venray, Venlo en Nijmegen via de Maaslijn behouden. De reistijden van Siebengewald naar Gennep en Nieuw-Bergen en verder worden ongeveer een kwartier korter door een naadloze aansluiting in Afferden. De buslijn tussen Siebengewald-Afferden-Boxmeer rijdt in de avonduren en in het weekend als OV-lijntaxi.
 • Plaatsen die niet aan de buslijnen 83 en 84 liggen krijgen een OV-shuttle naar de centrumhaltes van deze buslijnen, in aansluiting op deze buslijnen. Ven Zelderheide krijgt een OV-shuttle naar het centrum van Gennep, Aijen en Bergen naar het centrum van Nieuw-Bergen.
 • De verbindingen tussen Venray en Horst via Leunen en Castenray wordt een aparte buslijn (lijn 87). Deze biedt overstapmogelijkheden in Horst op lijn 80 van en naar het station Horst/Sevenum en overstapmogelijkheden in Venray op de Maaslijn.
 • In de avonduren en op zondag rijdt lijn 87 op het deel tussen Horst en Venray station als OV-lijntaxi.
 • De verbindingen tussen Venlo – Horst – A73 – Venray en Venray – Deurne worden samengevoegd tot één buslijn (lijn 80). Deze buslijn sluit in Deurne aan op de Intercity van/naar Eindhoven, in Horst-Sevenum op de Intercity van/naar Eindhoven en Venlo, in Venray op de Maaslijn van/naar Nijmegen en Venlo en in Horst op lijn 87 van/naar Castenray en Leunen.
 • Tussen Venray en Deurne rijdt lijn 80 voortaan een snelle route (niet meer door heiden en Ysselsteyn). Zo kan de Intercity-aansluiting in Deurne worden gehaald.
 • De verbinding Venlo – Grubbenvorst – Lottum – Wannsum – Venray rijdt voortaan in de avonduren als OV-lijntaxi. Op station Venray is er altijd aansluiting op een bus naar het centrum.
 • Kernen die niet aan de buslijnen liggen krijgen een OV-shuttle naar de bestemminghaltes en OV-knopen van deze buslijnen, voor een aansluiting op deze trein- en buslijnen. Merselo, Heide, Veulen, Geysteren, Oirlo en Blitterswijck krijgen een OV-shuttle naar het centrum van Venray en station Venray. Naar VieCuri rijdt een OV-shuttle vanaf station Venray en het centrum van Venray. Meterik en Melderslo krijgen een OV-shuttle naar Horst; America naar station Horst/Sevenum.
 • Lijnennetkaart 2016-NMLim-OV-Arriva (pdf)
  Lijnennetkaart 2016-MLim-OV-Arriva (pdf)
  Lijnennetkaart 2016-Venlo-OV-Arriva (pdf)