Gemeente Bergen genomineerd voor Wandelgemeente 2012

De gemeente Bergen is één van de drie genomineerden voor Wandelgemeente van het Jaar 2012. Ook de gemeenten Rijssen-Holten en Ooststellingwerf dingen mee naar deze felbegeerde titel. Wandelkrant ‘Te Voet’ organiseert deze jaarlijkse verkiezing.

Tientallen gemeenten in Nederland namen deel aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar.  Verslaggevers van ‘Te Voet’ zijn afgereisd naar de genomineerden en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten en horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Ook de gemeente Bergen blijkt in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars. Naast de bestaande wandelroutes in en om de uitgebreide natuurgebieden, is er recentelijk een heel wandelnetwerk opgezet, waaraan vanuit de verschillende woonkernen kan worden gestart.  Ook zijn er de “Groene Halten” -wandelingen langs lijn 83, die het mogelijk maken om met de bus weer bij  het startpunt uit te komen.

De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van ‘Te Voet’. Iedereen kan op Wandelkrant  tot 8 april 2012 stemmen voor de favoriete wandelgemeente.
Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2012. (Bron: Gemeente Bergen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *