Veolia neemt eigen kaartverkoopautomaten op stations in gebruik

Vanaf 1 maart neemt Veolia Transport Limburg op een aantal treinstations van de Maaslijn en de Heuvellandlijn Veolia-kaartverkoopautomaten in gebruik. Tegelijkertijd worden de NS-kaartverkoopautomaten op de betreffende stations teruggebracht naar één per station. In beide kaartverkoopautomaten zijn papieren treinkaartjes te koop en anonieme OV-chipkaarten. Papieren kaartjes gekocht in de Veolia-kaartverkoopautomaten zijn alleen geldig in de treinen van Veolia Transport.

Met het toenemende gebruik van de OV-chipkaart, neemt het gebruik van papieren kaartsoorten af. Daarom wordt het aantal NS-kaartverkoopautomaten beperkt op een aantal stations gelegen aan regionale spoorlijnen. Voor Veolia Transport Limburg betreft dit de trajecten Roermond – Venlo – Nijmegen (Maaslijn) en Maastricht – Heerlen – Kerkrade (Heuvellandlijn). Ter vervanging plaatst Veolia Transport Limburg op de betreffende stations eigen kaartverkoopautomaten. Kaartjes uit de Veolia-kaartverkoopautomaten zijn alleen geldig in de treinen van Veolia.

Ingaande 1 maart aanstaande start NS met het weghalen van de eerste automaten. Het betreft de stations Boxmeer, Cuijk, Reuver en Venray (Maaslijn) en de stations Valkenburg en Landgraaf (Heuvellandlijn). Concreet betekent dit dat straks op elke van de genoemde stations één NS-kaartverkoopautomaat staat en één Veolia-kaartverkoopautomaat.

Assortiment vanaf 1 maart 2012
Het kaartassortiment uit de Veolia-kaartverkoopautomaten zijn alleen geldig op de Maaslijn en de Heuvellandlijn. Het betreft de volgende kaartsoorten:
• Enkele reizen en retourtjes, eerste en tweede klas (conform tarieven NS)
• Kinderkaartje € 2,00
• Fietskaart € 5,00
• Euregioticket € 16,00 (alleen op de Heuvellandlijn) (vanaf 1 april 2012 € 16,50)
• Eventuele actiekaartjes
• Anonieme OV-chipkaarten (ongeladen)

Het kaartassortiment in de NS-kaartverkoopautomaten blijft vooralsnog ongewijzigd. Kaartjes uit de NS-kaartverkoopautomaten zijn geldig in de NS-treinen en in de Veoliatreinen. Reizigers die alleen met Veolia reizen kunnen kaartjes uit beide automaten gebruiken. Reizigers die na hun reis met Veolia overstappen op een trein van NS moeten hun kaartje uit de NS-automaat halen. (Bron:Veolia)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *