Kayak in Perron 55 op 30 oktober

Kayak treedt zondag 30 oktober aanstaande op in de grote zaal van Perron 55 aan de Kaldekerkerweg, nabij station Venlo. Aanvang 20.30, zaal open vanaf 19.30.
Na afwezigheid van twee jaar is Kayak weer terug. In september komt een nieuw album ‘Anywhere But Here’ uit en wat volgt is een prachtige tournee.

In november 2009 moest Kayak een tournee onderbreken als gevolg van het onverwacht overlijden van drummer/componist/producer Pim Koopman. Na een periode van bezinning heeft de band onder leiding van toetsenist en componist Ton Scherpenzeel besloten, ondanks dit zware muzikale en persoonlijke verlies, de draad toch weer op te pakken. In de persoon van Hans Eijkenaar, één van de meest gerenommeerde slagwerkers van ons land, is een nieuwe drummer gevonden. Verder kent Kayak anno 2011, met onder anderen de vocale boegbeelden Edward Reekers en Cindy Oudshoorn, de vertrouwde bezetting van de laatste cd’s.

Al snel na de oprichting door Ton Scherpenzeel en Pim Koopman kreeg Kayak het label ‘symphonische rock’ opgeplakt. Maar de nummers waren bovenal toch, naar eigen zeggen, “uit de hand gelopen liedjes” met invloeden van pop, rock, klassiek en zelfs folk. Met klassiekers als ‘Wintertime’, ‘Starlight Dancer’ en vooral ‘Ruthless Queen’ is Kayak niet meer weg te denken uit de populaire Top 2000. Met laatstgenoemde hitsingle en de met platina bekroonde elpee ‘Phantom of the Night’ behaalde de band in 1979 het grootste commerciële succes.

De artistieke hoogtepunten in het bijna 40-jarige bestaan van Kayak zijn talrijk, getuige bijvoorbeeld de voor het theater bedoelde rock-opera ‘Nostradamus – The Fate of Man’ uit 2005. Dat men ondanks diverse bezettingswisselingen vandaag de dag spreekt van een herkenbare Kayak-sound, geeft aan hoe sterk de eigen identiteit van de muziek was en nog steeds is. (Bron: Perron 55)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *