Ook bussen in Limburg even stil uit protest

Eerder deze week werd al aangekondigd dat het treinverkeer zaterdagavond kort wordt stilgelegd. Nu volgen ook alle bussen van de regionale streekvervoerder.
Dat laat een woordvoerder van Arriva weten.

Landelijke actie

De bussen staan aanstaande zaterdag, samen met de treinen, drie minuten stil als reactie tegen het geweld tegen personeel van het openbaar vervoer. Eerder was al bekend dat alle treinen en stadsvervoerders om 22:30 uur stil zouden staan. Nu doen ook de bussen van Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS mee. Daarmee doet ‘zo goed als al het openbaar vervoer’ mee met de actie, zegt de woordvoerder.

Stop geweld tegen personeel OV

“We willen hiermee een signaal afgeven dat we geweld tegen ov-personeel niet tolereren”, vertelt de woordvoerder van Arriva. “Veiligheid is een van de belangrijkste pijlers binnen het openbaar vervoer. Ook als streekvervoerders maken wij ons zorgen om het toenemend aantal geweldsincidenten tegen ons personeel.”
Het bus- en treinverkeer wordt stilgelegd naar aanleiding van de mishandeling van een hoofdconducteur en een machinist van de NS vorig weekend. De conducteur werd zaterdagavond geschopt, geslagen en van een trap geduwd door een groep jongeren. Ook de machinist van de trein kreeg klappen. Dat gebeurde rond 22:30 uur.
Bron: L1