Drie dagen geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen

NIJMEGEN – ProRail meldt dat er dit hele weekend geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen zullen rijden. Dit komt door een tweetal werkzaamheden aan het spoor. Reizigers die wel van het traject gebruik moeten maken, kunnen het best rekening houden met grote vertraging, omdat er maar een beperkt aantal bussen ingezet kan worden. Ook de doorgaande reizigers van de Maaslijn, en eventueel lijn 83, kunnen hier hinder van ondervinden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden die uitgevoerd zullen worden, gebeuren op station Arnhem-Zuid en aan de spoorbrug bij Nijmegen. Op station Arnhem-Zuid zullen de zogenoemde vulblokken op het perron worden vervangen. In 2023 bleek al dat hier scheuren in zaten. De vulblokken maken het mogelijk om drempelloos de trein in en uit te stappen. Bij de ontdekking van de scheuren zijn er al een paar werkzaamheden uitgevoerd, maar deze zijn nog niet helemaal klaar. ProRail meldt er is gewacht tot een goed moment om deze te vervangen.

In Nijmegen zullen er ook werkzaamheden zijn. Deze zullen plaatsvinden aan de spoorbrug over de Waal. Op de brug zal een grote inspectieronde plaatsvinden en op bepaalde plekken zal de constructie, waarmee het spoor aan de burg is gemonteerd, worden vernieuwd. In juni en september waren er ook al werkzaamheden aan de brug, waardoor er ook geen treinverkeer overheen kon. ProRail meldt dat de burg nu gecontroleerd wordt om de veiligheid te waarborgen.

Als deze werkzaamheden afgerond zijn, staan er geen andere werkzaamheden meer gepland.

Omreizen
ProRail vraagt mensen alleen de trein te pakken wanneer dit noodzakelijk is, pak de auto of stel je reis uit. Het is moeilijk om bussen te regelen die kunnen pendelen tussen Arnhem en Nijmegen. Dit tekort is er omdat er ook in Den-Bosch werkzaamheden gepland zijn, en er veel bussen nodig zijn om alle NEC-supporters naar Rotterdam te brengen voor de bekerfinale. ProRail hoopt dat het lukt iedere 10 minuten en bus te laten vertrekken. Als je toch naar Arnhem moet geeft de NS geeft advies om te reizen via Den-Bosch dat het

Nog meer werkzaamheden
Maar dat is nog niet alles, zondagochtend tussen 7:45 en 09:15 zijn er nog meer werkzaamheden waardoor er helemaal geen treinen op station Nijmegen zullen stoppen. Omreizen via station Den-Bosch zal dan ook niet mogelijk zijn.

Doordat er tussen Arnhem en Nijmegen geen treinen rijden heeft dit ook gevolgen voor reizigers die normaal gebruik maken van de Betuwelijn tussen Elst en Tiel. Hier rijden van vrijdag tot zondag geen treinen. Arriva zal bussen laten rijden tussen busstation Tiel en station Elst, deze bussen zullen onderweg stoppen op station Kesteren, Opheusden, Dodewaard, Zetten-Andelst en Elst.
Bron: RN7