Prorail: geen garanties herfst en winter!

De Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail hebben maatregelen genomen om vertragingen op het spoor in de herfst en winter zo veel mogelijk te voorkomen. Dat heeft minister Melanie Schultz dinsdag laten weten.
Zo zijn bijvoorbeeld de treinen verbeterd en is de wisselverwarming die er voor moet zorgen dat wissels ook bij vrieskou blijven werken, uitgebreid. Ook laat de minister weten dat treinreizigers bij vertragingen sneller en beter geïnformeerd worden. Sinds deze zomer is de NS in plaats van ProRail verantwoordelijk voor de reizigersinformatie. Dit gebeurde op verzoek van de Tweede Kamer die vond dat na de problemen van afgelopen winter er iets moest veranderen. “Er is de afgelopen maanden door de sector heel hard gewerkt om de focus sterker te leggen op de reiziger”, aldus de minister.
Spoorbeheerder ProRail laat weten niet uit te kunnen sluiten dat er in de herfst geen treinen met vertraging zullen rijden. Maar het bedrijf heeft wel alle mogelijke maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Vorig jaar beweerden ProRail en NS ook ‘winterproof’ te zijn. Toen gebeurde het echter dat de NS aan reizigers adviseerde niet met de trein te reizen in verband met grote problemen op het spoor. (Bron: OOG)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *