Arriva en Veolia stappen naar de rechter

De vraag welk bedrijf het Limburgse openbaar vervoer tussen 2016 en 2031 mag uitvoeren, wordt alsnog inzet van een harde juridische strijd. Vervoerders Arriva en Veolia stappen naar de rechter.
Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat zich ermee bemoeien.
Rechtzaak
De provincie wees drie weken geleden NS-dochter Abellio aan als vervoerder voor de komende vijftien jaar. De twee verliezers van de aanbesteding, Arriva en Veolia, vechten dat nu aan bij de rechter. Arriva heeft de provincie Limburg hiervoor al gedagvaard, Veolia voegt zich in dat proces.

Eerlijke strijd?
De vervoerders voelen zich gesterkt door kartelwaakhond de ACM, die de afgelopen maanden onderzoek heeft gedaan naar het ‘gelijke speelveld’ bij de aanbesteding in Limburg. Veolia was naar de ACM gestapt met de klacht dat er nooit sprake kan zijn van een eerlijke strijd, omdat de NS een grote machtspositie heeft op het Nederlandse spoor.

NS krijgt boete
Het rapport van de ACM is nog niet openbaar, maar de conclusie ervan lekte donderdag al uit. De NS heeft rond de aanbesteding de Spoorwegwet inderdaad op verschillende punten overtreden en krijgt daarvoor een boete opgelegd, zo staat in het stuk. (Bron:L1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *